GUMY USZTYWNIAJĄCE ZAWIESZENIE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • longidragon
    Classic
    • 2008
    • 4

Zamieszczone przez MiKruS
    BTW: To jaki adres internetowy rejestrujemy?
    www.socp.org.pl ???
    Moze byc.

skodaowners.pl tez jest wolna
    i skodaownersclub.pl tez.

Ja bym zarezerwowal wszystkie. Czy org w domenie jest nam potrzebne?

[ Dodano: Czw 10 Kwi, 08 13:13 ]
    A moze wogole samo .org, bez .pl zrobic?
  • niedziela67
    Elegance
    • 2007
    • 767
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Po ostatnich wyjazdach stwierdziłem duże byjanie auta.Amorki i spreżyny ok więc na razie nic nie bede zmieniałNo i znalazłem takie cudo na allegro.Kupiłem gumy usztywniające do mojej octy.
    Przód 14/3,5cm,tył 10/3cm. Założyłem po 1 sztuce na sprężyne.
    Zauważyłem poprawę podczas różnych prędkości a w szczególności po przejeżdżaniu leżących policjantów(progów).Auto mniej dobija po przekroczeniu progu i jest sztywniejsze.Koszty znikome a poprawa odczuwalna.Zobaczymy jak długo te ustrojstwa wytrzymają. Jak na razie polecam i testuje dalej.

Link :
    Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
    Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
    Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

niedziela67, Daj znac jak pekna sprezyny
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
        niedziela67, Daj znac jak pekna sprezyny
        albo jak wylecisz z zakrętu ...
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Moja poprzednia 1,6 też się huśtała,więc zapodałem jej sprężyny Bilsteina sztywniejsze i lekko obniżające.Pięknie się po tym zabiegu prowadziła,trzymała się w zakrętach.Przed sprzedażą wymontowałem,ale potem doczytałem,że one są tylko do Octy z silnikiem benzynowym,więc nie dało się założyć do aktualnej.Ale te podkładki to chyba trochę ryzykowne.

Sprostowanie:nie Bilstein,tylko Eibach.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

niedziela67, zakladaj amory porzadne, na bezpieczenstwie nie warto oszczedziac. Pozwolisz sobie na wiecej i te 3,45 beda kosztowac Cie duuuuzo wiecej

Komentarz

• misiek^wro
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8321

niedziela67, dokladnie jak mowia a raczej napisali przedmowcy!

Sciagaj ten badziew, bo :
              - moga peknac springi
              - moze sie kiedys okazac, ze zawieszenie do d... pracuje na zakretach i bedziesz "plywal"
              - i cholera wie co jeszcze - te 4 zlote okaza sie najdorzszymi 4zlotymi w Twojej historii :szeroki_usmiech
              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kokos
                Classic
                • 2007
                • 30

zajebista sprawa,po co wywalac tyle kasy na jakies bilsztejny ,ajbachy,ja tez bylem glupi zalozylem irmszery za tyle kasy a tu raptem 4 zl. za szt. napisane jest tam takze ze jak sie sprezyna juz konczy to guma tez zalatwi sprawe,dobrze ze jeszcze nie pisza ze peknieta sprezyne mozna skleic i dac gume, sorry ale jesli byloby to dobre i bezpieczne to wszyscy producenci zawiasow juz by to wprowadzili.kolego Niedziela trzeba przyznac ze moi przedmowcy niestety maja racje,producent tak przewidzial sprezyne zeby charakterystyka jej pracy byla odpowiednia w kazdym zakresie i nic tu nie pomoze usztywnienie jednego czy dwoch zwojow a reszta jak bylo,owszem octavia jest dosc miekka ale nie jest bardzo podsterowna wiec ze wzgledow bezpieczenstwa lepiej miec miekka i pewna serie niz twardsze a niebezpieczne `cos`.odbierz to wszystko jako dobre rady kolegow oraz moje.pozdrawiam
                VECTRA KLUB POLSKA Opc Line

Komentarz

• cezar
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 37

Przed octavią miałem lagunę,która pomimo prawidłowego testu amoryzatorów też się bujała.I ja dałem się nabrać na te gumy z allegro.Mój mechanik,kiedy je zobaczył obraził się na mnie i moją naiwność.Te gumy może są dobre do żuka.Ale nieprzewidywalne w samochodzie osobowym i rzeczywiście powodują pękanie sprężyn.

Komentarz

• marcin_kielce
                    Drive
                    • 2007
                    • 72

Re: GUMY USZTYWNIAJĄCE ZAWIESZENIE

Zamieszczone przez niedziela67
                    Po ostatnich wyjazdach stwierdziłem duże byjanie auta.Amorki i spreżyny ok więc na razie nic nie bede zmieniałNo i znalazłem takie cudo na allegro.Kupiłem gumy usztywniające do mojej octy.
                    Przód 14/3,5cm,tył 10/3cm. Założyłem po 1 sztuce na sprężyne.
                    Zauważyłem poprawę podczas różnych prędkości a w szczególności po przejeżdżaniu leżących policjantów(progów).Auto mniej dobija po przekroczeniu progu i jest sztywniejsze.Koszty znikome a poprawa odczuwalna.Zobaczymy jak długo te ustrojstwa wytrzymają. Jak na razie polecam i testuje dalej.

Link :
                    http://www.allegro.pl/item271757357_...ajtaniej_.html
                    :lol: :lol: jak mozna byc tak naiwnym... :?: toz to prawie to samo co chip rezystor :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

oj sorry dopiero teraz zobaczylem date postu ops:
                    Seat Leon TS 4x4

Zapomnieć co to brak trakcji- bezcenne
                    -------------------------------------------------------
                    www.leonclub.pl
                    www.tdiracing.pl

Komentarz

Pracuję...